Aeroportul Las Vegas – poarta spre “Disneyland-ul adulţilor”

Aeroportul International McCarran, numit si Aeroportul Las Vegas, reprezinta principala cale de acces spre orasul resort Las Vegas –“Orasul Luminilor” sau “Disneyland-ul adulţilor” care reprezinta o combinatie de lux, grandoare, lumina, si culori.

Aeroportul McCarran este principalul aeroport comercial din Las Vegas si intreaga regiune a comitatului Clark, Nevada, fiind cea mai mare baza de operare atat pentru operatorul de transport low-cost Allegiant Air cat si pentru regiunea din sud-vest. Aeroportul este localizat la 8 km sud de centrul business din Las Vegas, avand o suprafata de 1,100 hectare si 4 piste, servind ca hub pricipal pentru compania aeriana Great Lakes.

Aeroportul detine 110 porti la 2 cladiri separate ale terminalelor, fiecare cu garajul propriu, zona de ticketing/check-in, avand deasemenea multe magazine, restaurante si fast food-uri.

Aeroportul detine o capacitate maxima de 53 milioane de pasageri si 625.000 de miscari ale aeronavelor, avand un serviciu gratuit de transfer cu autobuzul care se executa intre terminale la fiecare 12-15 minute.

Aeroportul Las Vegas, cel de-al 7 lea cel mai aglomerat aeroport din America de Nord, a fost primul aeroport din US care a folosit frecenta radio pentru controlul bagajului pasagerilor, scazand astfel sansele pierderii bagajelor.

In anul 2012, Aeroportul McCarran/Las Vegas s-a clasat pe locul 24 in lume pentru traficul de calatori cu 40.799.830 pasageri si pe locul 8 in lume pentru miscarile aeronavelor, cu 527.739 decolari si aterizari.

Aeroportul gazduieste Muzeul de aviatie Howard W.Cannon care descrie istoria aviatica a orasului, fiind permanent deschis si avand accesul gratuit.

Aeroportul detine un serviciu de inchirieri masini unde se pot inchiria la birourile Sixt urmatoarele autoturisme: BMW 3, BMW 5, BMW X3, Chevrolet Aveo, Chevrolet Suburban, Chrysler 300s, Ford E350, Ford Flex, Ford Mustang, Honda Civic, Hyundai Accent, Jeep Wrangler, Mercedes Benz, Mercedes-Benz E-Class, Mercedes-Benz ML, Toyota Rav4, Toyota Sienna, VW Beetle, VW Jetta, VW Passat, Volvo XC90

Aeroportul ofera un acces gratuit la W-fi , fiind unul dintre cele mai mari servicii de Wi-fi din tara, reteaua servind 41 milioane de calatori care folosesc aeroportul anual.

In plus, atractia principala a aeroportului o reprezinta cele peste 1000 de masini automate in terminalele aeroportului care incanta la maxim pasagerii, fiind bine stiut ca acestea formeaza emblema orasului.

Pentru cei care vor sa cunoasca indeaproape imprejurimile Las Vegasului, unice prin farmecul lor si pofta de viata a oamenilor care par sa se bucure de fiecare clipa, Aeroportul International McCarran este cea mai rapida cale spre a cunoaste si a trai aceste momente de emotie, pofta de viata si incantarea maxima in fata unor locuri unice in lume cum ar fi acest “Oras al oraselor”.

http://www.lasvegas-airport.net/

https://www.flugo.ro/ro/aeroporturi/mccarran-international-airport

http://alinaghenciu.com/2012/10/06/las-vegas-orasul-ispitelor