Bologna

Bologna e orașul perfect pentru un city-break relaxant și ieftin. Aeroportul local e deservit de zboruri low-cost din România, iar orașul cu un milion de locuitori, capitală a regiunii Emilia-Romagna, are un retro-farmec aparte, marcat de eleganța caracteristică nordului Italiei, combinată cu un trecut istoric bogat. de-a lungul vremurilor drept un important hub cultural și economic al Italiei, fiind condus, în epoci diferite, de etrusci, celți sau romani. Astăzi, orașul are un sector financiar consistent, o tradiție universitară de secole și o pleiadă de monumente, muzee și alte edificii, care fascinează atât din punct de vedere arhitectonic cât și din cel al moștenirii culturale.
Atractii Turistice: Turnurile înclinate Asinelli și Garisenda
Turnul din Pisa nu e unicul turn înclinat din Italia, care să atragă atenția turiștilor. Bologna are nu unul, ci două turnuri înclinate, și ar fi avut mult mai multe dacă ele nu s-ar fi prăbușit în decursul istoriei. Cele două exemple principale (mai sunt și altele), simboluri ale acestui oraș emilian, se numesc Asinelli și Garisenda, sunt situate unul lângă altul și sunt botezate după numele importantelor familii nobile (și rivale) care le-au construit, între anii 1109 și 1119.
Piazza Maggiore și Piazza Nettuno
Piazza Maggiore și Piazza Nettuno par a fi locurile în care-și dau întâlnire toți oamenii din Bologna. Aflate una lângă cealaltă, cele două piețe au un farmec special, fiind marcate de arhitectura care le definește. De pildă, fântâna lui Neptun, din piața cu același nume, este creația de secol 16 a artistului Giambologna, fiind una dintre cele mai frumoase fântâni ale acestei perioade.
bazilica Sfântului Petronius
Această imensă structură, care este, după unele statistici, a 10-a biserică din lume ca volum, e o prezență de netrecut cu vederea, aflată în centru Pieței Maggiore. Dedicată Sfântului Petronius, de altfel părintele spiritual al orașului Bologna, San Petronio e construită într-un pur stil gotic, notabil prin mărimea edificiului și prin fațada neterminată. Ridicată între 1388 și 1479, biserica nu a fost niciodată terminată cu adevărat, iar fronstispiciul ei se prezintă într-un mod de-a dreptul bizar: jumătatea de jos este din marmură colorată, iar cea de sus a rămas „dezgolită”, fiind vizibile cărămizile ruginii. În interior, biserica este monumentală – coloane imense, de marmură, împodobite cu decorațiuni ce par a fi acolo dintotdeauna, la care se adaugă altarul principal ce ți se dezvăluie pe măsură ce înaintezi pe intervalul central.
Santuario di Madonna di San Luca
Una dintre cele mai vechi biserici din Bologna, Sanctuarul Madonnei di San Luca a fost început în 1194 și terminat abia în 1765. Biserica se află pe vârful lui Monte della Guardia de unde, odată ajuns, ai parte de peisaje urbane încântătoare. Construcția principală include bazilica centrală, la care s-au folosit materiale de culoare portocalie/roz, „asortate” la domurile verzi, într-un stil considerat a fi încadrat la baroc. La interior, sanctuarul are parte de o abundență de decorațiuni și fresce detaliate, care prezintă importante scene religioase. Mai mult, există și o icoană a Fecioarei Maria, despre care se spune că ar fi fost pictată de însuși evanghelistul Luca.
Explore Tour

Most Popular Tours

Join to us

Not a Member Yet?

Join us! Our members can access savings of up to 50% and earn Trip Coins while booking.
EnglishRomanian