Koln(Cologne)

Köln (cunoscut în limba română și drept Colonia; în dialectul local: Kölle) este un oraș în landul Renania de Nord-Westfalia (Nordrhein-Westfalen) din Germania, pe locul patru ca mărime după Berlin, Hamburg și München. Din punct de vedere economic, cultural și istoric, Köln este cel mai de seamă oraș din Renania, important nod de cale ferată, la intersecția văii Rinului cu principalele căi comerciale între zonele de vest și est ale Europei.
Atractii Turistice: Catedrala
Domul din Köln este imaginea emblematică a oraşului, care apare în toate vederile şi ghidurile cu şi despre Köln. Nici nu e de mirare, având în vedere că e cea mai mare biserică din Germania. Chiar dacă ai mai văzut-o în imagini, pregăteşte-te să fii surprins. Imediat cum ieşi din gară, catedrala gotică cu cele două turle te întâmpină în toată măreţia ei. E inclusă în patrimoniul UNESCO, iar vizitarea este gratuită.
Centrul Istoric
Căsuţele colorate şi străduţele pietruite din centrul vechi sunt printre puţinele rămăşiţe din timpurile trecute ale acestui oraş modern. Chiar şi aceste clădiri au fost în mare parte refăcute după Al Doilea Razboi Mondial şi găzduiesc astăzi restaurante, hoteluri şi berării.
Podul Hohenzollern
Acest pod feroviar peste Rin traversat zilnic de aproximativ 1200 de trenuri este unul dintre obiectivele cele mai fotografiate din Köln. Are şi o zonă pietonală, iar miile de lacăte agăţate de îndrăgostiţi îl fac mult mai fotogenic.
Malul Rinului
A fost printre activităţile mele preferate din Köln, dar şi ale zecilor de tineri care, cu o bere alături, se relaxau şi mai bine. Puţin mindfulness la orizontală e binevenit, mai ales când ai tendinţa să te suprasoliciţi în călătorii, încercând să bifezi cât mai multe din ce ţi-ai propus.
Explore Tour

Most Popular Tours

Join to us

Not a Member Yet?

Join us! Our members can access savings of up to 50% and earn Trip Coins while booking.
EnglishRomanian