Madrid

Verile însorite ale Spaniei fac din această țară locul perfect pentru turiștii care caută o destinație de vacanță pentru relaxare. Cu toate acestea, Madrid nu este deloc un loc liniștit. Fie că vizitezi muzeele de artă, că îți bei cafeaua cu lapte la o terasă în timp ce admiri arhitectura clădirilor, sau că te bucuri de viața de noapte oferită de multitudinea de cluburi, vei avea mereu agenda plină. Sunt prea multe obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi. Din fericire, cele mai multe atracții ale Madridului sunt grupate în centrul capitalei iar vizitatorii cu greu pot ocoli aceste 10 locații. Uite ce să faci și ce să vezi în Madrid.
Atractii Turistice: Muzeul National de Artă Reina Sofia
a fost proiectat ca o clădire complementară arhitecturii Muzeului Prado. Reina Sofia a fost inaugurat oficial de Regina Sofia în anul 1992. Construit inițial pentru a deveni spital, muzeul s-a extins sub directivele arhitectului francez Jean Nouvel. Muzeul adăpostește mai multe capodopere aparținând pictorilor spanioli iar aici putem găsi inclusiv câteva lucrări semnate de Picasso și Dali. El Guernica, celebra capodoperă a lui Picasso, care întruchipează războiul civil spaniol, merită ea singură toți banii dați pe biletul de intrare. Care costă 8 euro.
Mercado de San Miguel
este un complex comercial foarte popular în Madrid, practic, o piață superbă unde găsești de la alimente de bază până la delicatese. Structura formată din schele de oțel și geamuri de sticlă ascunde un complexîn care furmanzii vor descoperi cele mai fine ingredient și preparate, de la pește uscat sau sărat la paste gătite cu cele mai diverse sosuri sau la torturi spectaculoase și delicioase. Datorită faptului că piața e deschisă până la 2 dimineața, acesta a ajuns să fie o atracție turistică pentru vizitatorii care vin să deguste băuturi fine și aperitive alese. Locul găzduiește chiar și concerte, cursuri de gătit și petreceri private.
Templul Debod
este cea mai populară atracție din zona Parcului Oeste, aflat în apropierea Palatului Regal din Madrid. Acest templu închinat zeiței Isis s-a aflat cândva pe cursul Nilului, apoi, împreună cu alte câteva monumente, a fost mutat pentru a preveni inundarea lui. Guvernul egiptean a hotărât în 1968 ca templul să fie dăruit Spaniei. Debod are o vechime de aproximativ 400 de ani și este ornat cu baso-reliefuri înfățișându-i pe Ammon și Isis.
Explore Tour

Most Popular Tours

Join to us

Not a Member Yet?

Join us! Our members can access savings of up to 50% and earn Trip Coins while booking.
EnglishRomanian