Cel mai tanar pilot aspirant din Romania

pilotMarina Cozma nu este o simpla tulceanca din Macin, un copil eminent care a fost admis cu media zece la Colegiul National Mircea cel Batran din Constanta ci si o tanara care si-a descoperit inca de mica o pasiune inedita si anume iubirea pentru zbor, pentru pilotaj.

Marina povesteste ca la 11 ani a inceput sa urmareasca emisiunea “Air Crash Investigations “ de pe National Geografic, moment in care si-a descoperit adevarata vocatie si la un timp foarte scurt a primit un cadou special, primul zbor cu un avion de tip Cessna 172 , lucru care i-a insuflat dorinta de a deveni pilot.

Marina a recunoscut ca a primit neconditionat sprijinul părinţilor in alegerea facuta , astfel incat s-a înscris la Şcoala de Pilotaj de la Tuzla, (intrand în paralel și la Colegiul Național Mircea cel Bătrân cu media 10) devenind la varsta de numai 15 ani, cel mai tanar pilot aspirant din Romania.

Marina se pregateste acum de obţinerea licenţei de pilot privat (n.r. PPL – Private Pilot Licence) si intentioneaza să urmeze şi cursul ATPL (n.r. Airline Transport Pilot Licence).

Pentru tinerii pasionati care vor sa urmeze acelasi drum al pilotajului, Marina ii sfatuieste sa aiba cunostinte de matematica, fizica, inginerie legislatie, navigatie aeriana, biologie, sa fie perseverenti si disciplinati dar mai presus de toate sa fie pasionati in adevaratul sens al cuvantului de aceasta meserie, sustinand ca doar pasiunea este conditia esentiala care te face sa atingi performanta, mai ales intr-o asemenea profesie… pentru ca numai “pasiunea iti poate da aripi sa zbori.”

http://www.reporterntv.ro/stire/o-tulceanca-din-macin-este-cea-mai-tanara-eleva-a-unei-scoli-de-pilotaj-din-romania

http://romanianletters.ro/ro/arhiva-articole/9-people-a-events/1298-adolescenta-pilot