Compania WizzAir aloca bazei de la Craiova a doua aeronava si incepere operarea a cinci rute noi

Aeroportul International Craiova si Compania Aeriana Wizz Air sărbătoresc astăzi alocarea celei de-a doua aeronave bazei de la Craiova. Modernul aparat de zbor Airbus A320 cu 180 de locuri va sprijini operaţiunile pe cele cinci noi rute din Craiova ce încep din martie, spre Paris, Veneţia Treviso, Koln, Madrid şi Liverpool. Pasagerii care şi-au planificat vacanţa sau city-break-uri pe oricare dintre aceste destinaţii populare îşi pot rezerva bilete pe wizzair.com de la doar 69 RON*.

Noua aeronavă reprezintă o nouă investiţie, de 99 milioane de dolari**, a companiei în România şi va crea 36 de locuri de muncă directe la Wizz Air, în Craiova. Noile rute, atât de aşteptate de călătorii din regiune, spre Paris, Veneţia, Koln şi Madrid, cu două zboruri de săptămână, şi spre Liverpool, cu trei curse săptămânale, vor începe din această lună. Wizz Air asigură în prezent 10 destinaţii spre cinci ţări şi oferă spre vânzare 485.000 de locuri pe rutele sale din Craiova, în 2017.

În 2016, mai mult de 220.000 de pasageri s-au bucurat de rutele cu preţuri scăzute ale WIZZ, de un sistem de rezervare uşor șide servicii excelente la bord, din şi spre Craiova, care susţin mai mult de 160 de locuri de muncă locale*** în industriile de aviaţie şi turism.

În ultimii patru ani, încă de la începutul operaţiunilor WIZZ în Craiova, compania aeriană a investit constant în reţeaua sa aflată în continuădezvoltare, oferind mai multe oportunităţi de călătorie şi prin furnizarea de cele mai mici preţuri pentru pasageri. Primul zbor WIZZ a decolat din Craiova spre Londra Luton în 2013 şi la doar un an de operaţiuni de succes compania a alocat aeroportului local o aeronavă Airbus A320nouă.

* un singur segment, cu toate taxele obligatorii incluse

**http://www.airbus.com/newsevents/news-events-single/detail/2017-price-adjustment-for-airbus-modern-fuel-efficient-aircraft/

*** Conform ACI (Airports Council International) la fiecare 1 milion de pasageri transportați pe parcursul unui an se facilitează 750 de locuri de muncă în regiune