COMUNICAT

In data de 10.01.2018 site-ul www.aeroportcraiova.ro a fost injectat cu un script malitios ce avea ca scop folosirea calculatoarelor utilizatorilor ce vizitau site-ul pentru minarea unor monede virtuale. Script-ul a fost identificat in data de 11.01.2018 si eliminat imediat din codul site-ului. Echipa tehnica a identificat breșa de securitate ce a cauzat incidentul si a luat toate masurile necesare pentru securizarea serverului. Problema a pornit de la sistemul de administrare al site-ului care este construit pe o platforma wordpress care impreuna cu anumite plugin-uri prezinta vulnerabilitati in cazul in care acestea nu sunt actualizate periodic.

Trebuie mentionat faptul ca scriptul java nu afecteaza calculatorele utilizatorilor decat in momentul in care este deschis in browser site-ul infectat. Script-ul nu se raspandeste si nu infecteaza calculatoarele utilizatorilor. Odata cu eliminarea acestui script site-ul este din nou accesibil utilizatorilor si 100% sigur pentru navigare.

Pe parcursul zilelor urmatoare echipa tehnica va lua masuri suplimentare de securizare a serverului pentru a preveni atacuri de acest tip iar site-ul aeroportcraiova.ro ar putea fi indisponibil pe anumite perioade scurte de timp.

Ne cerm scuze pentru disconfortul creat.