Comunicat – “Există un erou în fiecare dintre noi”

 Astazi, 5 noiembrie 2018, la Aeroportul International Craiova a avut loc conferința de presa dedicata lansării proiectului “Există un erou în fiecare dintre noi” .

La conferință au participat directorul Aeroportului din Craiova – dl Mircea Dumitru, președintele consiliului județean Dolj – dl Ion Prioteasa, presendintele Ford Romania – dl Ian Pearson, dna Cristina Geormaneanu – medic SMURD Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova si reprezentanti ai Rotary Probitas Craiova – dl Adrian Cojocaru si dl Adrian Camen.
Este un proiect de responsabilitate socială, sprijinit de autoritățile publice locale, implementat de Rotary Craiova Probitas și Ford Motor Company Fund, latura filantropica a companiei Ford si este adresat comunității locale.
Scopul proiectului îl constituie dotarea cu defibrilatoare automate a 5 puncte de prim ajutor, din municipiul Craiova. Aparatele au fost deja montate în cele mai aglomerate zone din oraș, respectiv: Aeroportul International Craiova, Electroputere Parc, Mercur Center, Universitatea din Craiova si Gară CFR. Odată cu asigurarea acestor puncte cu defibrilatoare, Rotary și partenerii săi vor organiza și cursuri de prim ajutor, în data de 17 noiembrie 2018 in incinta Electroputere Parc.
Contextul în care se desfășoară proiectul „Există un erou in fiecare dintre noi” este dat de nivelul scăzut al cunoștințelor și abilităților comunității în domeniul acordării primului ajutor. Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță al Capitalei, „Dacă în mai puţin de 5 minute o persoană instruită reușește să acorde primul ajutor şi face manevrele salvatoare de viaţă până la sosirea echipajului specializat – cresc şansele de supravieţuire”.