Wizz Air deschide baza pe Aeroportul Craiova

A 5-A BAZĂ DIN ROMÂNIA, 1 AIRBUS A320 ALOCAT ÎN CRAIOVA, 6 RUTE

Aeronava Wizz Air Airbus A320 de 180 de locuri, destinată exclusiv Băniei, va ajunge în această noapte pe Aeroportul Craiova din direcția Tolouse. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă care marchează deschiderea celei de-a cincea baze operaționale Wizz Air din România, baza care va fi deschisă oficial mâine. La eveniment au participat autorități locale, județene, conducerea aeroportului și câțiva dintre noii membri ai echipei Wizz Air stabilite în Bănie. Nu în ultimul rând, a fost prezent și Daniel de Carvalho, Corporate Communications Wizz Air, care a afirmat că această deschidere reprezintă o etapă extrem de importantă și arată angajamentul companiei aeriene de a oferi consumatorilor români și vizitatorilor tarife accesibile.
Mai mult decât atât, pe 23, 24 și 25 iulie vor fi lansate patru noi rute, către Bologna, Roma Ciampino, Dortmund și Barcelona. Prețul unui bilet pentru aceste noi rute variază între 69 de lei (Craiova – Dortmund) și 129 de lei (Craiova – Barcelona). Odată cu introducerea acestor noi zboruri, Aeroportul Craiova va fi deschis 24 de ore din 24, șapte zile din șapte.
Wizz Air nu numai că adaugă noi zboruri din Craiova dar creşte de asemenea şi frecvenţa serviciilor deja existente către Londra Luton şi Milan Bergamo. Wizz Air oferă acum de la noua bază din România 6 rute către 4 ţări diferite. Extinderea companiei în România poate stimula piaţa locală a forţei de muncă în aviaţie şi sectorul turistic, mai mulţi turişti
având acum posibilitatea de a călători în judeţul Dolj beneficiind de serviciile sale accesibile.

CELE MAI NOI RUTE WIZZ AIR DIN CRAIOVA

wizz-primul-zbor-aeroport-craiova

FRECVENŢELE WIZZ AIR CRESCUTE DIN CRAIOVA:

craiova-luton

Daniel de Carvalho, Corporate Communications Wizz Air, a declarat: „Inaugurarea celei de-a 5-a baze în România şi a celei de-a 18–a baze la nivel global reprezintă cu adevărat o veste foarte bună. Această deschidere reprezintă o etapă extrem de importantă pentru prezenţa companiei în judeţul Dolj şi arată angajamentul nostru de a oferi consumatorilor români şi vizitatorilor tarife accesibile de la doar 69 RON, alături de o experienţă excelentă de călătorie. Noul nostru Airbus A320 va începe operarea comercială de mâine şi va spori oportunităţile de călătorie pe piaţa românească. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem cât mai mulţi pasageri satisfăcuţi şi un parteneriat fructuos cu Aeroportul Craiova.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat: “Inaugurarea bazei Wizz Air reprezintă un moment extrem de important pentru Aeroportul Craiova, pentru Consiliul Judeţean Dolj şi pentru toţi cei care trăiesc în zona de sud-vest a României. Pentru aeroport, deschiderea acestui punct de operare se traduce în locuri de muncă nou create, în multiplicarea serviciilor oferite pasagerilor, dar şi într-o recunoaştere a statutului său european, care a fost conturat tot mai pregnant în ultima perioadă. Pentru Consiliul Judeţean Dolj, evenimentul de astăzi confirmă demersul investiţional pe care l-am făcut iniţiat la aeroport în urmă cu cinci ani, concluzionând că a fost corect şi îndreptat nu numai spre comunitatea din judeţul nostru, ci din întreaga regiune. Rămânem fideli devizei „Consiliul Judeţean investeşte în Aeroport”, pentru că acum putem afirma cu toată forţa că Oltenia prinde aripi către Europa.
La rândul său, directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, a precizat că deschiderea bazei de operare „marchează un nou capitol în dezvoltarea acestui obiectiv şi fructifică investiţiile notabile pe care Consiliul Judeţean Dolj le-a realizat, cu mari eforturi financiare, în ultimii ani“. „În completarea acestui demers, implementăm un proiect finanţat din fonduri comunitare, prin care întreaga suprafaţă a pistei de decolare-aterizare va fi refăcută. Totodată, sistemul de balizaj va fi modernizat, calea de rulare reabilitată şi extinsă, la fel şi platforma de îmbarcare-debarcare. Urmărim în acest fel nu doar creşterea gradului de siguranţă în exploatare, ci şi a capacităţii de operare, fapt mai mult decât necesar, luând în considerare datele statistice care arată un salt semnificativ al numărului de pasageri“, a declarat Mircea Dumitru.

harta-zboruri-craiova-eueropa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>