Servicii

Nr.

Crt.

Numele încărcăturii

Unitate

Pretul în EURO fără TVA

1

Taxă de aterizare

Tone

3

2

Taxă de iluminare

Tone

1,50

3

Taxă de parcare

Tonă/oră/procedură

0,05

4

Taxă servicii pasageri

Pasageri îmbarcați

2,50

5

Taxă securitate aeroport

Pasageri îmbarcați

3

Securitate

Controlul de securitate al pasagerilor

1.Pasagerii/persoanele care urmează să călătorească, precum şi bagajele acestora de mână şi de cală, se supun controlului de securitate înainte de îmbarcare, atfel încât să se asigure că nu sunt transporte articole interzise şi anume:

Transportarea în bagajele de mână şi introducerea în zona de securitate cu acces restricţionat a aeroportului Craiova  şi la bordul unei aeronave a următoarelor articole:

  • a) pistoale, arme de foc sau alte dispozitive care lansează proiectile –  dispozitive care pot fi utilizate sau par că pot fi utilizate pentru a cauza vătămări grave prin lansarea de proiectile.
  • b) dispozitive cu efect paralizant – dispozitive concepute special pentru a paraliza sau a imobiliza.
  • c) obiecte cu vârf ascuțit sau cu muchie ascuțită care pot fi utilizate pentru a cauza vătămări grave.
  • d) unelte de lucru – unelte care pot fi utilizate atât pentru a cauza vătămări grave, cât și pentru a pune în pericol siguranța aeronavei.
  • e) instrumente contondente –  obiecte care pot fi utilizate pentru a cauza vătămări grave atunci când sunt folosite pentru a lovi.
  • f) substanțe şi dispozitive explozive şi incendiare care pot fi utilizate sau care par că pot fi utilizate pentru a cauza vătămări grave sau care pot pune în pericol siguranța aeronavei.

1.Transportarea în bagajele de cală şi introducerea în zona de securitate cu acces restricţionat a aeroportului Craiova şi la bordul unei aeronave, a substanţelor şi dispozitivelor explozive şi incendiare care pot fi utilizate pentru a cauza vătămări grave sau care pot pune în pericol siguranţa aeronavei.

2. Pasagerii/persoanele care refuză să se supună controlului de securitate  sau refuză efectuarea controlului de securitate al bagajelor, li se interzice accesul pe fluxul de procesare pasageri şi îmbarcarea în aeronavă.

3. Înainte de efectuarea controlului de securitate, pasagerii trebuie să îşi scoată paltoanele şi jachetele, acestea fiind supuse controlului de securitate ca bagaje de mână.

4. Înainte de efectuarea controlului de securitate, computerele portabile şi alte aparate electrice de mari dimensiuni trebuie să fie scoase din bagajele de mână şi supuse controlului de securitate separat.

5. Înainte de efectuarea controlului de securitate, lichidele, aerosolii şi gelurile trebuie scoase din bagajele de mână şi trebuie supuse controlului de securitate separat de celelalte articole din bagajele de mână.

  • Nu acceptaţi niciun colet sau bagaj al altei persoane, indiferent care ar fi motivul.
  • Nu vă părăsiţi bagajul până la efectuarea controlului de securitate.
Accesul în zona filtrelor de control de securitate este permis doar posesorilor unei cărți de îmbarcare valabile. Înainte de a trece prin poarta detectoare de metale, pasagerii trebuie să își dea jos haina, sacoul, paltonul, cureaua etc., să își scoată toate obiectele din buzunare și să le depună în tăvile special destinate, pentru a fi controlate separat.

Calculatoarele portabile și alte aparate electrice de mari dimensiuni trebuie scoase din bagajul de mână pentru a fi examinate separat.

Personalul de securitate își îndeplinește atribuțiile de serviciu în conformitate cu reglementările naționale, internaționale și ale Uniunii Europene în domeniul securității aeronautice. La filtrele de control de securitate pasagerii sunt obligați să respecte indicațiile personalului de securitate.

Aparatele cu raze X nu deteriorează materialul filmelor fotografice.

Este recomandat ca persoanele cu stimulator cardiac să informeze personalul de securitate înainte de a trece prin poarta detectoare de metale. Pentru reducerea aglomerărilor la filtrele de control de securitate, pasagerii trebuie să se asigure că nu au în bagaje (atât în cele de cabina cât și în cele de cală) articole interzise la transport în aeronavă.

Pentru mai multe informatii legate de controlul de securitate, va rugam sa accesati site-ul: https://www.sri.ro/securitatea-aviatiei-civile
ro_RO